Belgitude

PS-minister van Pensioenen Michel Daerden, die in een op zijn minst opmerkelijke toestand in de senaat uitleg gaf over de pensioensproblematiek, krijgt de steun van zijn partijvoorzitter Elio Di Rupo. "Een storm in een glas water, vindt men bij de PS."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1051865/2010/01/09/Daerden-krijgt-steun-van-partijvoorzitter-Di-Rupo.dhtml.

Sommige Flaamse politici vragen - niet geheel ten onrechte - het ontslag van vrolijke Michel. Maar wie van de twee is de gevaarlijkste ? Michel of zijn baas ? Eén zaak in zeker : geen van beiden hoeft zich zorgen te maken over hun eigen pensioen. Dat is wel dik in orde !

Et, après nous, les mouches, non ?

Toch nog een "contraire" opmerking : de in Luik en omstreken zéér populaire Daerden is tenminste niet zo hypocriet als vele van zijn collega's. Met Daerden geldt WYSIWYG. In de politiek is dat een grote uitzondering. En wat betreft zijn (in)competentie ? Indien hij al incompetent zou zijn is hij beslist niet de enige.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Ook interessant - de commentaren in http://www.lesoir.be/actualite/belgique/2010-01-09/michel-daerden-que-n-afere-747798.shtml#forums_reactions_wrapper.

Anonymous said...

Ah, les pisse-vinaigres de la NVA !