Enkele naïeve vragen

Enkele vragen :

-- waarom besteedt De Standaard zowat zeven bladzijden aan de - nog niet eens bevestigde - keuze van mgr Léonard to aartsbisschop van Mechelen - Brussel, een feit dat voor de grote meerderheid van onze landgenoten toch verondersteld wordt totaal irrelevant te zijn ?

-- waarom kwam een van de eerste (er volgden en er volgen altijd nog vele andere) ronduit vijandelijke reacties van de vrijzinnige "zuil" ? Waarom besteden de vrijzinnigen zoveel aandacht aan de keuze van het hoofd van een imploderende instelling ?

-- waarom focussen op de keuze tussen een sociologische kerk of een kernkerk ? Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=ET2KTTU5&word=aartsbisschop+kan+kiezen.
Er is geen keuze : de sociologische kerk is dood en begraven maar ze weet het nog niet - dat kan nog een paar generaties duren. Maar op dood hout kan geen nieuw leven groeien.

-- waarom moest op het titelblad van De Standaard in koeien van letters : "Rome draait de schroeven aan" gedrukt worden ? Dat is toch enkel van belang voor die piepkleine minderheid die nog naar Rome luistert ?

-- en tenslotte, waarom onmiddellijk een uitgebreid VRT interview met de onvermijdelijke "expert" Rik Torfs en met mevrouw Van Hecke - die direct toegaf dat ze de aartsbisschop noch van haar noch van pluimen kent, in tegenstelling met ons aller "expert" die hem toch al een paar keer ontmoet had ? Mijn tenen krulden van plaatsvervangende schaamte bij sommige vragen en bij sommige antwoorden.

... Ik denk dat al onze progressieve en politiek correcte landgenoten, inclusief een deel sociologische kristenen, toch nog niet zo gerust zijn wat de echte macht van de kerk betreft !

3 comments:

Pablo Carpintero said...

En oh ja, losse schroeven zijn er bijlange na niet alleen in de sociologische kerk. A bon entendeur ...

pablo said...

Stafke Nimmegeers was niet beschikbaar zeker ?

Anonymous said...

Kleinzielige zeikerds.