Camera's

Ik lees dat de 24 onbemande camera's langs de snelwegen in het Vlaamse landsgedeelte volop draaien. Ze zijn samen 38.151 en 51 minuten actief geweest en dat heeft geleid tot 197.102 processen-verbaal en onmiddellijke (?) inningen.

Lees :
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=R02KJ3V7&word=camera's+snelwegen.

Volop actief ? Indien ik goed reken heeft iedere camera gemiddeld iets meer dan 66 dagen gedraaid , en heeft dus zowat 82 % van het jaar stil gelegen.

Per camera waren er gemiddeld 8.213 processen-verbaal. Dat is zowat 124 processen per gewerkte dag, of iets meer dan 5 per gewerkt uur, en gezien ze minder dan één vijfde van de tijd draaien ... blijft de pakkans door die camera's dus miniem.

Maar ik raad toch niemand aan mijn statistieken eens uit te testen. Zoals onze oosterburen zeggen : "betreten auf eigene Gefahr". Want er wordt ook nog geflitst. In 2008 was dat, zonder de onbemande camera's, 540.947 keer ... maar dat is dan de totale statistiek, andere wegen inbegrepen.

En in Wallonië ? Daar staan zeven camera's maar ze werken nog niet.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

En nog een leuk weetje : "In sommige arrondissementen vraagt het parket een hogere flitslimiet omdat het de toevloed van pv's niet aankan."