Varia

Uit krant en websites :

Bij een aanslag op een konvooi van de vroegere Pakistaanse premier Benazir Bhutto zijn al 139 doden en 500 gewonden geteld. De politica zelf is niet geraakt. Bhutto keerde gisteren na acht jaar ballingschap terug naar Pakistan.
Maar wat zijn 139 levens waard wanneer men er een (bewezen) corrupte politica voor in de plaats krijgt ? En toevallig is Pakistan ook nog eens een moslim staat.

Belgacom mag voort geprivatiseerd worden. De oranje-blauwe partijen zijn bereid om het belang van de staat in Belgacom onder de 50 % te laten zakken. Belgacom zelf doet de spaarpot van de overheid intussen nog wat aangroeien.
Nog een modewoord : privatisering. Beter bestuur door de privé sector ? Who cares - als het maar opbrengt.

Slinkende erfenis Verhofstadt II laat ruziënde erfgenamen achter.
Slinkende of stinkende ? Wie zegt minder dan de waarheid ? De Gentse miss of Mon Sieur Nonchalance uit Luik ?

Op 19 oktober 1987 verloor de Dow Jones 22,6 procent. Zou een crash als toen opnieuw kunnen gebeuren?
De domste vraag van het jaar. Naar verluidt heeft de Amerikaanse beurs de dijken verstevigd en heeft Wall Street enkele "truukjes" bedacht om een plotse instorting te vermijden. Dijken verstevigd ? Zoals die in New Orleans ? En "truukjes" - meer zijn het niet, want de hebzucht regeert.

Het ACOD Spoor heeft zijn leden opgeroepen om op vrijdag 26 oktober het werk een uur lang neer te leggen. Is het opleggen van een minimumdienstverlening bij stakingen van het openbaar vervoer een inbreuk op het stakingsrecht ?
Een bewijs te meer dat dienstverlening aan de klanten een vies woord is. Staken is bij de spoorweg duidelijk een geboorterecht - het is er bijna even belangrijk als ademen.

No comments: