Uit de krant

Ik kan het niet laten. Uit De Standaard van vandaag.

"Fiscale opsteker voor Electrabel - Notionele interestaftrek levert 30 miljoen op"
Eens te meer worden de vruchten opgeraapt waar ze niet zouden mogen vallen. "Fiscal engineering" noemen ze dat. In mijn tijd noemden ze dat anders.

"Rond Wetstraat cirkelen adviseurs"
En gieren, wat doen die dan ? Eerst op een cabinet de stiel leren, en dan maar de koe melken. Maar ja, dat is de vrije markteconomie, zeker ? De beste fiscale engineers komen ook van het ministerie van financiƫn. En die geschiedenis met een nul te veel ? Conscience schreef daar al een boek over. Nil novi sub sole. De zeer verontwaardigde aanbrengers zijn natuurlijk zelf volledig zuiver op de graat !

"Pilletje voor sociale contacten bestaat nog niet"
't Is maar dat ge 't weet. Economisten en psychologen, en ... en ... De nieuwe hogepriesters van de religie van hebzucht en leegte.

"Cheney is een ramp, zegt Jimmy Carter"
Hear, hear !! Niet alle presidenten waren nitwits !

"Faillissement maakt van mij nog geen loser"
Een zeer terechte opmerking van een ondernemer die twee faillissementen meemaakte. Niemand beheerst de markt. Die ondernemer geeft nu gratis advies aan gefailleerden : een ervaringsdeskundige - maar hij wordt er zelf niet beter van zoals de meeste andere consulenten en adviseurs.

"27 jaar oud, en al een biografie"
Moet kunnen! Gebakken lucht verkoopt meestal goed. Vraag het maar aan consulenten en politici.

En, als afsluiter :

"Rijkman" (what's in a name ?) "Groenink, de vertrekkende ceo van ABN Amro, neemt bij zijn afscheid een fors bedrag mee. Er circuleren bedragen van 20 miljoen tot 30 miljoen euro. ... Het feit dat door het falen van Groenink er een bod op ABN Amro kwam, waardoor Groenink zijn opties flink in waarde zag stijgen, zet kwaad bloed. Een topman moet zijn eigen falen in de portemonee voelen in plaats van er rijker van de worden, heet het."
Maar zelfs de winnaars van vandaag kunnen, en willen, daar niets aan veranderen, want morgen kan het hen ook overkomen.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Consulenten : "Give me your watch. I'll tell you what time it is, and I'll keep your watch."

Consulenten, tell me about them ! Ik kan er een (klein) boek over schrijven...