La moutarde me monte au nez

Voor één enkele keer ben ik het roerend eens met de twee heren - van een door mij als uiterst gevaarlijk beschouwde partij - die vinden dat de Antwerpse imam Nordin Taouil ver over de schreef gaat met zijn oproep aan alle moslims om hun kinderen in september niet naar school te sturen.

Inderdaad : "Godsdienstvrijheid is een zeer belangrijk principe, maar dit betekent niet dat een bepaalde godsdienst alle uiterlijke kenmerken van die godsdienstbeleving mag opleggen aan onze gemeenschap. Het behoort dan ook perfect tot de autonomie van schooldirecties om te waken over de harmonie in hun school en als zij oordelen dat die in gevaar komt, dan mogen zij wel degelijk ingrijpen."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090625_022.

5 comments:

Pablo Carpintero said...

Onze verre toekomst indien we niet reageren ???

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090625_012.

piet snot said...

Onvoorstelbare arrogantie !

piet snot said...

Van die imam bedoel ik.

Een priester zou eens iets gelijkaardigs moeten proberen ; het land stond op zijn kop.

Pablo Carpintero said...

"Op het Sint-Jansplein in Antwerpen hebben zondag zowat 120 moslima's betoogd tegen het hoofddoekenverbod in de Koninklijke Athenea van Antwerpen en Hoboken. Ze droegen spandoeken met boodschappen als 'Iedereen vrij, behalve wij', 'Democratie, geen discriminatie' en 'Jullie zijn de onderdrukkers, niet wij' en eisten dat het verbod terug wordt ingetrokken."

Dat weet de website van De Standaard te melden. Beeld je eens in, 120 moslima's - een echte volksopstand !

Anonymous said...

Vandaag waren ze nog met veertig. Waarom komt zo iets in de krant ?