Schipperen

Ik heb geen respect voor politieke partijen, van welke bekende soort dan ook.

Maar de selectiviteit van sommige journalisten is "in dit tijdsgewricht een vervaarlijke evenwichtsoefening" waardoor ze (soms) even uitglijden, zoals in : "Maar het beheren van dubbelzinnigheden is nu eenmaal het wezenskenmerk van de christendemocratie".

Lees : http://www.standaard.be/Archief/Zoek/Index.aspx?trefwoord=mathot%20is%20terug.

Zoals het beheren van hete lucht het wezenskenmerk is van andere partijen die ik zou kunnen noemen, en zoals het schipperen tussen correcte en ge-photo-shopte informatie het wezenskenmerk is van de journalistiek.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Journalisten worden de goden van de media - zij gaan zo stilaan de maatschappij beheersen. Wanneer zij gesproken of geschreven hebben dan zwijgen wij eerbiedig.

De toekomstige korpschef van de politie in het Nederlandse Twente wil nu ook journalisten gaan "benaderen" voor opsporingswerk.

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/909226/2009/06/29/Nederlandse-korpschef-wil-journalisten-inzetten.dhtml.

Mogelijke redenen :

de man wil ook eens in de krant ;
de man kijkt te veel reality tv ;
de man ziet de implicaties niet van wat hij vertelt ;
of - heel misschien - de politie doet zijn werk niet of verkeerd.

Wat kunnen journalisten dat de politie niet kan ? Misschien de wet (lichtjes) overtreden om de buit alsnog binnen te halen ?