Nieuws uit een apenland

Uit de krant van vandaag en van gisteren :

- "De twee Oekraïense broers die destijds hun schoolgenoot Simon Wijffels met een mes in de keel staken, kregen een ... berisping van een jeugdrechter. Een andere jeugdrechter heeft een minderjarige bendeleider vrijgelaten omdat ... alle gesloten instellingen vol zaten".

- De federale minister van justitie denkt eraan Nederlandse gevangenissen af te huren of de celtijd van gevangenen in te korten, dit om het gebrek aan cellen op te vangen. In welke ivoren toren leven die mensen en met welke prioriteiten ? Celstraffen worden nu al maar tot een derde uitgevoerd ... Indien de straffen correct en recghtvaardig zijn mmoeten ze uitgevoerd worden. Indien niet moet justitie onmiddellijk grondig hervormd worden. Welk signaal zendt onze maatschappij aan de misdadigers ?? Roof en moord vrijuit en naar hartelust : dit apenlandje is toch niet in staat om jullie aan te pakken ?

- De Verenigde Staten hebben ons land voor het eerst formeel gevraagd om gevangenen van de Guantanamo-basis op Cuba op te vangen. Dat heeft de minister woensdag gezegd in de Commissie Buitenlandse Zaken. Het zou om twee of drie dossiers gaan. Geen geld om onze eigen problemen op te lossen en toch willen meespelen met de grote jongens ...

- Hasseltse gedetineerden dagvaarden de staat wegens tekort aan onderbroeken. "De rechter in kort geding buigt zich donderdag over de grieven van de gedetineerden." ... Liever hij dan ik !

Het loopt de spuigaten uit ...

En ook nog :

- Het atheneum van Antwerpen bant alle religieuze symbolen. "Dit is een keuze voor meer gelijke kansen". Een leerlinge voelt zich naakt zonder haar hoofddoek. Vandaag doet ze ook haar laatste examen. "Ook dat nog. Dat ze dan tenminste een dag wachten om dit aan te kondigen Vandaag krijg ik niets meer geleerd."
Ocharme toch ... ik zou al voor veel minder niets meer kunnen leren ...

- " CDH-parlementslid legt eed af met hoofddoek". Haar partijvoorzitster roept zéér terecht op om de gekozenen te respecteren om wat ze "in" en niet om wat ze "op" hun hoofd hebben. Maar nu bestaat de mogelijkheid dat dat bij de verkozen jonge dame niet volledig in orde is. "De Morgen" meldt dat er een klacht tegen haar is ingediend omdat ze de Armeense genocide zou hebben ontkend. Gaat de verdraagzaamheid dan eeuwig en altijd van een kant blijven komen ?

- Een voormalig Vlaams parlementslid geeft zijn leven een nieuwe draai : gisteren deed hij eindexamen hulpkok. Een moedig en vooruiziend man. Toch bestaat er nog een goede kans dat hij als vervanger opnieuw naar Brussel mag. Examen voor hulpkok ... tiens, tiens : alleen in de politiek zijn er geen examens ...

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Uit De Standaard van vandaag : "Een driehonderdtal leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen wil zich vandaag laten uitschrijven. Ze protesteren tegen de invoering van het hoofddoekverbod vanaf 1 september."

Commentaar overbodig.

Pablo Carpintero said...

Nog uit dezelfde bron : "Twee- à driehonderd gedetineerden mogen vroeger naar huis om zomerse rellen in de overvolle gevangenissen te voorkomen. 'Noodvrijlatingen' noemen de vakbonden het, want 'de situatie is onhoudbaar'."

Commentaar overbodig.