(Vr)eetcultuur

Volgens De Morgen moeten Nederlandse "top" restaurants sluiten, terwijl de Belgen (voorlopig) de crisis weerstaan.

Een culinair journalist - wat gaan ze nog uitvinden - weet : "Het is vooral de laatste lichting die er in Nederland tussenuit gaat ... Wellicht heeft het er iets mee te maken dat ze zich al te michelinesk zijn gaan gedragen, te veel bezig waren met chique zaken die an sich niets te maken hebben met wat op je bord ligt." Les nouveaux riches quoi !

Toch wel interessante lectuur : http://www.demorgen.be/dm/nl/2907/Magazine/article/detail/784826/2009/03/21/Nederlandse-topresto-s-sluiten-Belgen-weerstaan-crisis.dhtml.

Ik wacht met ongeveinzde belangstelling op het vervolg van het "menu". Sommige bekakte "top" chefs en vele chefs van de "betere middenklasse" kunnen echt eens een lesje gebruiken (prijzen, kwaliteit, klantvriendelijkheid ...), maar ik persoonlijk zal er in ieder geval niet voor wegblijven. Ik kom er (al lang) niet meer.

En de zogenaamde "echte" top heb ik nooit kunnen of willen betalen.

No comments: