Afghanistan

"Drie van de vier Belgische F16's die in Kandahar gestationeerd zijn, hebben zware schade geleden bij de bruuske landing van een vrachtvliegtuig. Daarbij kwam zoveel gruis en stof vrij, dat de motoren van de F16's buiten dienst geraakten.

De drie Belgische toestellen stond op hun parkeerplaats op het vliegveld toen een cargovliegtuig voorbij taxiede. Dat manoeuvre deed volgens Defensie grote hoeveelheden keien en zand opwaaien. Dat steengruis kwam terecht in de motoren van de Belgische F-16’s en beschadigde de rotorbladen."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF07032009_063.

Ik kan me moeilijk inbeelden he zo iets kon gebeuren. Pure cowboy-stunt-vliegerij met een vrachttoestel ? Er wordt wel niet bijgeschreven aan wie dat toestel toebehoorde ...

In Afghanistan is er bij mijn weten geen gebrek aan plaats. Moet de parkeerplaats van de F16's dan zo kort bij start- of landingbaan liggen ? En wat gebeurde er met de bunkers die zouden gebouwd worden voor de F16's ??

Onvoorstelbaar, gewoon onvoorstelbaar ! Ga daar mee naar de oorlog !!! Wie heeft dan nog taliban of andere "al machin" terroristen nodig ?

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Mee giel gentj moar nie mee meie hein !

pablo said...

Een verdwaalde Russische piloot ?? Die totaal de verkeerde kant uitreed ???

davy said...

twas ikke perdan nie zulle dat met da biest vloog...