Energie

Op De Standaard website :

"In vergelijking met de rest van Europa blijven de Belgische gezinnen heel veel betalen voor hun gas en elektriciteit. In slechts twee landen liggen de energieprijzen nog hoger: Ierland en Cyprus. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

Uit een rapport van de Europese Commissie blijkt dat het nog steeds niet opschiet met de liberalisering in ons land. De monopolies blijven overeind. Het aantal aanbieders van gas en elektriciteit is zeer beperkt en die weinige aanbieders hebben nagenoeg de volledige markt in handen.

In 2008 zijn de Belgische energieprijzen nog maar eens flink gestegen."

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090321_005.

Alsof de liberalisering daar ooit iets aan zal veranderen ! Monopolies worden vervangen door openlijke of verdekte oligopolies, en de boer hij ploegde voort.

Er staat ook een prachtige reactie bij van een zekere Rita (dank U mevrouw !) :

"Reken daar de hoogste belastingdruk bij, een afkalvende gezondheidszorg, een groeiende staatsschuld, de laagste pensioenen... En toch moeten we de komende maanden dagelijks aanhoren dat alle partijen ons voorhouden hoe goed ze onze belangen verdedigd hebben in het verleden en vooral, hoe goed ze dat gaan doen in de toekomst. Been there, done that..."

2 comments:

Anonymous said...

Bloedzuigers !

Pablo Carpintero said...

Juist ja.

Tussen haakjes, ik heb mijn krant vandaag weer niet gekregen (gedurende de recente posstaking wel). Misschien een inhaalbeweging ?