Een diep inzicht

De Nederlandse minister van financiën, Wouter Bos, geeft de aandeelhouders een stevige veeg uit de pan. ‘Het zijn de aandeelhouders die de directie van de banken hebben opgejaagd om meer risico’s te nemen’, klonk het scherp.

Lees verder : http://www.tijd.be/geld_beleggen/001/Bos_geeft_beleggers_schuld_kredietcrisis.8151657-1572.art.

Niets in deze gekke wereld is wit of zwart, dus helemaal ongelijk heeft hij waarschijnlijk niet, maar het is wel merkwaardig dat deze hooggeleerde heer, een waardige collega van onze eigen minister van financiën, het verschil niet kent - of niet wil kennen - tussen paard en kar.

Het is wel een mooie aanloop van deze salon-socialist bij uitstek om alle bankdirecties, die gretig bijgedragen hebben aan het ontstaan van de crisis, eens en voorgoed uit de wind te zetten.

1 comment:

Anonymous said...

Een kater in het nauw maakt rare sprongen; Die man is niet meer te stoppen. Nu wil hij blijkbaar beleggers kunnen onteigenen.

Zie : http://www.tijd.be/nieuws/economie-financien/Wouter_Bos_wil_beleggers_kunnen_onteigenen.8152044-600.art.

In tegenstelling met wat ik eerder dacht en schreef heeft onze minister van financiën inzake onvoorzichtige of ronduit onzinnige uitspraken nog héél véél te leren van zijn "collega".