Selectieve verontwaardiging

De ganse wereld staat - terecht - "op zijn achterpoten" om te protesteren tegen de slachting die Israel aanricht in de Gaza strook en die op zijn minst getuigt van totale onverschilligheid bij het bloedvergieten van onschuldige slachtoffers. Zijn de Israelische politici en generaals zo wanhopig dat ze deze onzinnige, bloederige optie moesten kiezen ?

Maar wat is het verschil met de tegenstander die uitblinkt in totale onverschilligheid ten opzichte van het lijden van zijn eigen bevolking ? Tenslotte heeft Hamas de vertwijfelde en onzinnige reactie geprovoceerd door zijn onophoudende muggenprikken tegen Israel en gijzelen de extremisten hun eigen bevolking door zich te verschuilen temidden van onmachtige (?), onwetende (?) burgers die geen kant opkunnen ?

Armageddon zal beginnen in het Midden Oosten ! De voorbereidingen zijn al decennia aan de gang ...


Israel against Hamas ?

In human (not legal) terms : cold blooded killing against cold blooded murder, or is it the other way around ?

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik ben wel uitgekeken op de stroom van duidelijk geensceneerde fotos van slachtoffers - maar dat mag ik niet schrijven zeker ?

charlowie said...

From Little Green Football : "We should not forget that every television image and every news photograph coming out of Gaza right now is filtered through Hamas. The photographers filing pictures for Reuters, Associated Press, and Agence France Presse are all Palestinians, and all propagandists for Hamas—or they wouldn’t be allowed to take pictures in Gaza."

pablo said...

Mevrouw Mia Doornaert heeft het weer maar eens kernachtig uitgedrukt :

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=S824NNA4&word=mia+doornaert#.