Quo vadis ?

Het zal mijn vaste lezers al langer duidelijk zijn dat ik nooit sympathie of begrip heb kunnen opbrengen voor onze vroegere eerste minister, het koppige West Vlaams stemmenkanon.

Nu lees ik op de website van mijn krant : "Quo vadis, Yves Leterme? Wacht Yves Leterme een toekomst als minister van Buitenlandse Zaken? Of gaat hij naar Europa? Het kan als hij wordt vrijgepleit."

"Het wordt op de politieke nieuwjaarsrecepties van de komende weken ongetwijfeld gespreksonderwerp nummer één: wat gaat Yves Leterme doen? Als hij straks wordt vrijgepleit, dreigt een explosieve situatie te ontstaan."

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=LL24U4ML&ref=front.

Explosieve situatie ? Nee toch ... vuurtje stook van de media zeker !

Of toch ? ... maar dan enkel en alleen wanneer bepaalde personen hun eigendunk en eigenbelang hoger waarderen dan het algemeen belang. Maar spijtig genoeg lijkt dat wel zowat de grondregel van onze politieke klasse geworden te zijn.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Ik heb wel degelijk geschreven "wanneer" en niet "indien". Mijn contraire objectiviteit is dan ook ver te zoeken !

pablo said...

Een meesterlijke analyse van Marc Reynebeau : "Waarom ? Daarom".

Zie http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=NI24TBCO&ref=front#.

Een sappig uitreiksel : "Zo maakt men dus wetten: op een drafje, en niet omdat het algemeen belang ermee is gediend, maar alleen omdat het deze of gene goed uitkomt. Geen wonder dat zulke opportunistische zelfbediening miskleunen als de BOM-wet voorbrengt."