De put in ...

"De Europese Commissie verwacht dat de economie in de eurozone in 2009 met 1,9 procent krimpt. Dat maakt de commissie in een uitzonderlijk rapport bekend. Volgens het rapport zal de economie in 2010 opnieuw aantrekken. Voor België verwacht de EU eveneens een economische verzwakking van 1,9 procent."

Lees :
http://www.tijd.be/nieuws/economie-financien/Europa_verwacht_dit_jaar_krimp_van_1_9_procent.8131483-600.art.

Eindelijk uitgefeest en wakker geworden jongens en meisjes ?

Twee opmerkingen :

-- dit is een echte set-back voor onze Belgische "begroting" en voor de amateurs leerling tovenaars die ze hebben ineengeflanst (met respect voor onze huidige premier, maar die kan ook geen ijzer plooien met zijn blote handen) ;

-- nog erger, wie die prognose gelooft is een onverbeterlijke optimist. Wanneer die officiële "madame Blanche"-club al zo'n slechte prestatie verwacht, dan zou ik mij, ervaringsgewijs, geneigd voelen om - 5 % voorop te stellen. Ik zou eerlijk gezegd zelfs niet echt verwonderd zijn indien de realiteit nog lager zou liggen, tenzij natuurlijk al de horrorverhalen over ontslagen, sluitingen en andere verwachte rampen die we de laatste maanden in de media meegekregen hebben, schromelijk overdreven zijn. Maar zoals we allen weten, zijn de media objectief en overdrijven zij nooit.

No comments: