Happy birthday

Ik heb nog twee tantes in leven. De ene was de vrouw van de jongste broer van mijn moeder, de andere was de vrouw van de jongste broer van mijn vader.

Tante Jeanne, Marie Jeanne Beeckman, verjaart vandaag. Bij deze wens ik haar een gelukkige verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid, omringd door haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Bij deze gelegenheid denk ik ook met weemoed terug aan haar echtgenoot, mijn oom Eugeen Robert Neukermans, geboren te Okegem op 15 september 1921 en er ook overleden op 17 mei 2004. Tante en nonkel mochten lang samen blijven, maar toch is dat nooit lang genoeg.

Aan hen houdt ik de allerbeste herinneringen over, en ik ben zeker niet de enige. Bij hen was het altijd de zoete inval mede door de groenten- en fruitwinkel van tante Jeanne en door de sociale en maatschappelijke gedrevenheid van nonkel Geen. Hoeveel dorpsgenoten kwamen bij hen niet even "bijpraten" zoals dat nu heet, of werden door hen niet geholpen ?

Ik denk ook terug aan tante Jeanne's ouders : "Lowis" (Louise Ulin), een uitermate toegewijde moeder, en "Jef van den boy", een typische, onnavolgbare dorpsfiguur en een van de eerste bezitters van een automobiel in Okegem. Wat schrijf ik ? Jef had twéé wagens : een voor de commerce (een camion), en een "luksfetuur" zoals men toen wel eens zei.

Ik herinner me ook nog dat wij in 1945 naar Gent verhuisden met de kamion van Jef, maar dat is een geschiedenis op zichzelf.

***
Tempus fugit ... ik kan het bijna niet geloven : nonkel Geen is al bijna vijf jaar overleden. De tijd vliegt verschrikkelijk snel voorbij.

Maar nogmaals : tante Jeanne, ik wens je uit ganser harte een gelukkige verjaardag, en doe zo voort !

1 comment:

Guy said...

Bedankt voor je fijne reactie. Ze zal het met plezier lezen, want lezen kan ze terug goed sinds haar oogoperatie.