Feiten ?

Ik lees dat de Vlaamse regering KBC ter hulp schiet tegen de wervelstorm van blinde panikeurs en grijpgrage speculanten.

Lees : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF22012009_007&kanaalid=9.

Indien het inderdaad zo is dat de federale regering aarzelt om de huidige bankcrisis aan te pakken ( = KBC bij te staan) omdat de Waalse partijen niet staan te springen om een "Vlaams monument" te redden, dan wordt het misschien wel tijd dat ik mijn belgicisme laat varen en vaststel dat er met dit land en deze partners inderdaad geen zee meer te bezeilen is.

Aanduidingen ? De ronduit domme (of waren het perfiede ?) verklaringen van onze minister van Financiën ; de houding onze PS vice premier (bijna : "Merde, j'ai déjà donné") en ook van CDH.

De liefde kan niet van een kant blijven komen. Maar ik blijf hopen dat ik mij vergis ...

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Sommige federale excellenties weten blijkbaar niet meer hoever ze te ver kunnen gaan. Zo zijn er wel meer mensen, en niet alleen excellenties ; ik zelf houd ook wel van een stevige provocatie.

Maar hier gaat het niet langer om politieke standpunten (die bijna geen kat interesseren), maar om onze centen en onze toekomst. Zijn er, behalve onze gezondheid, nog gevoeliger onderwerpen ?

Anonymous said...

Hoe heeft onze premier zich ooit laten verleiden om met zo'n bende armzalige knoeiers te werken ?

Een kwaadaardige "vriend" said...

Het verstand komt nooit voor de jaren ...