Imago van België

Onze eerste minister weet : 'Imago van België heeft upgrade nodig'.

"De federale regering wil ons land in 2010 als gastland van het World Economic Forum profileren. 'De lange politieke crisis heeft sporen nagelaten in het buitenland. Het imago van België heeft wereldwijd een upgrade nodig.' Dat zei premier Herman Van Rompuy gisteren na een toespraak in Davos voor een publiek van buitenlandse investeerders in ons land."

Lees : http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/'Imago_van_Belgie_heeft_upgrade_nodig'.8137817-438.art.

Neen, geachte heer premier. In mijn ogen heeft het imago van ons land geen upgrade nodig. Belgïe zelf heeft een upgrade nodig. Het land is zo goed als uitgeleefd.

En indien het imago al een upgrade nodig zou hebben, moet dat dan in Davos gebeuren ? Ik denk eerder dat het imago van het WEF een upgrade nodig heeft. De vroegere helden, die daar hun wederzijdse wapenfeiten kwamen bewieroken, zijn voor een deel gesneuveld, voor een deel het Noorden kwijt.

En nog eens, het WEF lijkt bijzonder goed op de dorpse zondagse hoogmis van de jaren vijftig. Iedereen ging er naartoe want enkel de meest verharde ketters dierven er wegblijven en de verwijtende blikken, in een enkel geval zelfs broodroof, van de rest van de "goegemeente" trotseren. En niemand leerde er iets bij want de dienst was in het Latijn en onder de preek (in de streektaal) zaten de dames aan de voorbeireiding van het zondagseten te denken of de hoeden en sjaaltjes van hun vriendinnen te bestuderen, en zaten de heren te slapen, of te denken aan de duiven die nog moesten vallen. (Nog een geluk dat de heren en dames gescheiden zaten). En over de kinderen zullen we maar zwijgen.

Als men er maar gezien werd, en wordt.

1 comment:

Pablo C said...

En indien jullie denken dat ik overdrijf wanneer ik de totale nutteloosheid van het WEF circus aanstip, lees de vele reacties op de BBC website :
http://newsforums.bbc.co.uk/nol/thread.jspa?forumID=5971&edition=2&ttl=20090131121113.