Zwarte zondag

Gisteren werd een pikzwarte zondag in meer dan één betekenis. De Flamingen zullen krijgen wat ze met hun stem op 13 juni misschien niet echt gevraagd, maar wel verdiend hebben. De helling bergaf is te steil geworden om nog terug te krabbelen en de bruine zeep die onze landgenoten uit het zuiden er traditioneel op smeren zal ook niet helpen.

Wat nu nodig is zijn stapels en stapels van een goedje dat politici nooit in overvloed bezeten hebben : goede wil. Ik begin er nu echt ernstig over te denken om mijn koffers voorgoed te pakken ...

4 comments:

Pablo Carpintero said...

As I'm too lazy to translate the article, I tried Google :

"Yesterday was a black Sunday in more than one meaning. The Flaming will get what they vote on June 13 may not really asked, but deserved. The downhill slope is too steep to become even back out and the brown soap that our compatriots from the south has traditionally lubrication will not help.

What is needed now are piles and piles of stuff that politicians never possessed in abundance: good will. I'm starting to think really seriously about my luggage for good deal ..."

It doesn't even come close !

It would be funny if it weren't that serious !!

Pablo Carpintero said...

Didier R. bolt het eindelijk af. Zelfs slecht nieuws heeft soms zijn goede kanten ...

Pablo Carpintero said...

Ik ben niet van plan verder commentaar te geven op de regeringsvorming. De "feiten" en de "gaffes" in de kranten spreken voor zichzelf. N'est-ce pas monsieur De Wévère ?

Pablo Carpintero said...

Ik lees dat Alexander De Croo letterlijk van zijn paard getuimeld is en behoorlijk gewond geraakte. Spijtig voor die man en zijn verwanten.

Maar ik kan niet weerstaan aan de drang om op te merken dat het beter voor het land geweest was indien dat enkele weken geleden figuurlijk gebeurd was.