Mijmeringen

-- Ik lees in de krant dat de CEO van Telenet "met Nederlandse branie" het rapport van de CEO's gewonnen heeft met 82 % (van wat ?).

Daar heb ik maar één woord voor : amaai !!

Het belang van de klanten zal in die waardering niet bepaald veel meegespeeld hebben. Die man heeft daar blijkbaar niet de minste belangstelling voor. Onder zijn verlichte heerschappij is het aanbod verder en verder ingekrompen. Maar ja, ondernemingen draaien om beurskoersen en andere ongein. Klanten zijn niets meer dan een bijzonder onaangenaam nevenverschijnsel.

*

-- Nog een pareltje : "Met Jean-Luc Dehaene op zoek naar financiële fair play in het voetbal. Voor zover financiële fairplay al mogelijk is zou hij er beter eens op zoek naar gaan in de zakenwereld. Maar ja, daar heeft hij andere interestpunten. En zeggen dat die man groot geworden is door de vakbond ...

*

-- En nog : "De inwoners van Reykjavik hebben geen vertrouwen meer in de politiek : onlangs kozen ze een komiek als burgemeester van hun hoofdstad."

Mensen naar mijn hart : dat zouden we ook moeten doen. Maar we moeten dan wel een komiek kiezen, zoals Rik Torfs (en zeggen dat eer nog altijd enige mensen zijn die de perfesser ernstig nemen !) ; geen Geert Hoste !

*

-- "Britten zijn BP-bashing beu". BP heeft inderdaad een totaal onbezoedeld wit communiezieltje : verantwoordelijkheidszin ? Zorg voor de veiligheid en de omgeving ? Waarheidsgetrouwe mededelingen ? Komaan zeg, BP is een kapitalistisch bedrijf en het enige aandachtpunt is winst. Kom toch niet af met al dat kwezelachtige gelul.

Nota : het feit dat de Britse regering meent de "verdediging" van BP op zich te moeten nemen toont nog maar eens aan waar in het kapitalisme de echte macht ligt : in de raden van bestuur van de internationale conglomeraten en niet in de regeringen. Maar ja, dat wisten mijn lezers al lang.

No comments: