Bedankt Telenet !

Telenet zette gisterenavond enkele honderdduizenden Telenet-kijkers en -luisteraars een kwartier lang zonder beeld noch klank. Het was de grootste televisiepanne in meer dan een jaar tijd. Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GVR2RNE7P.

Voor één keer dat ik geboeid naar een programma kijk gebeurt dan zo iets ...

Ik keek naar een Canvas programma over de mirakels die erkend werden voor de heiligverklaring van Damiaan De Veuster. Ik was daar toevallig op "gevallen". Als eeuwig zapper kijk ik bijna nooit naar de programmagids en zijn de meeste programmas die ik zie dus toevalstreffers.

In een politiek correcte wereld zijn mirakels larie en apekool. Hoewel de sterke en enigzins strakke overtuiging van de dame die genezen werd en de uiterste voorzichtigheid van het Vaticaan goed belicht werden kwam de onvermijdelijke wetenschappelijke expert - dit maal van de RUG - voor mij niet echt overtuigend over : zijn argument leek te zijn dat wat wetenschappelijk niet kan bestaan ook niet bestaat en dat er nu en dan toch onverwacht genezingen optreden. De redenen die hij daarvoor aanhaalde leken mij zwakker en minder overtuigend dan de hypothese van het mirakel zelf. Maar voor een wetenschappelijke geest zijn mirakels so wie so onmogelijk, want gebaseerd op geloof. Het is dus een discussie tussen doven, dus nutteloos en maatschappelijk weinig relevant.

Toch had ik graag geweten welke kant het programma opging. Maar toen puntje bij paaltje kwam beroofde de panne ons van beeld en klank. Ik zal dus nooit weten "wie won op punten" en wie meest overtuigend overkwam, want dit soort programma wordt meestal niet herhaald, en voor één programma hoef ik geen digitale TV, en zeker niet van Telenet !


2 comments:

davy said...

zal plaatselijk geweest zijn!!
bij ons niks, geen panne!!

Pablo Carpintero said...

Ik heb een paar reacties geweigerd. Ik publiceer geen reclame, rechtstreeks of onrechtstreeks !