Home manager

De vzw "Solidariteit voor het Gezin" herdoopt haar poetshulpen, na een intensieve opleiding van minimaal veertig uren, tot "home manager", in de hoop om zo de hoge uitstroom en het ziekteverzuim in de sector tegen te gaan, en natuurlijk ook om een betere klantenservice te organiseren.

Heb je wel gelet op het gebruik van het ietwat politiek correctere "poetshulp" in plaats van "poetsvrouw" ? Ik ben er zeker van dat al die dames en heren zich nu als politiek oppercorrecte home managers op slag veel gelukkiger en erkend zullen voelen.

Alle respect voor deze en andere, gelijkaardige organisaties, en vooral voor alle poetshulpen te lande, zonder wie onze huizen en onze omgeving er maar bekaaid zou uitzien, maar hoe moeten we dan de fulltime huisvrouw noemen ? Toch minstens chief executive officer zeker ?

4 comments:

Lebbercherrie said...

Als man van een 'gezinshelpster' van dezelfde vzw, kan ik misschien wel even uit ervaring spreken; de uitstroom en het ziekteverzuim komt voornamelijk door een overbelasting en overbevraging van het personeel. Een ander titeltje zal daar niet veel aan veranderen.But it's a dirty job and someone's got to do it....

Anonymous said...

Wat te zeggen van deze? De boerenbond had dit reeds vroeger begrepen en herdoopte de "boerenknecht" in een "agrarisch assistent"

tanja said...

mijn werk wordt binnenkort : baan manager !!

Lebbercherrie said...

U veegt de stoep? :-)