Free competition

De vrije markt is een van de basisprincipes van de heersende economische godsdienst en zijn dogmas.

In de electriciteitssector heeft de overheid, zonder veel succes, hemel en aarde bewogen om het monopolie van Electrabel te doorbreken en te ondergraven. De markt is, met de jungle van verschillende aanbiedingen, totaal ondoorzichtig geworden. Maar concurrentie moet er zijn, liefst wanneer ze enkel op papier bestaat.

Maar voor Telenet ligt het anders. Dat bedrijf ontstond, jaren geleden, uit de technologische natte droom van een Mechels politicus. De klantvriendelijkheid van dat bedrijf is legendarisch. Een klein voorbeeld : hoeveel TV zenders hebben ze al van de kabel gehaald, zogezegd om technische redenen, waarvoor de klant geen enkele compensatie gekregen heeft ? Klachten worden te laat of niet beantwoord enz ... Klanten zijn een nodig, maar vervelend detail.

Telenet wordt nu wel de moopolist voor kabeldistributie van TV in Vlaanderen. De nog bestaande intercommunales, verenigd in Interkabel, met 800.000 klanten, verkopen hun markt aan de Mechelse monopolist. Die 800.000 klanten, of zijn het gezinnen, worden nu ongevraagd klant bij Telenet. Gelukkig zijn de pogingen van Telenet om ook in Walloniƫ stevig voet aan de grond te krijgen tot nu toe mislukt.

Het zenderaanbod van Telenet is rotzooi, al moet ik toegeven dat de meeste "ernstige" zenders al even goed verzanden in de mestput van de reality TV. Ik heb er dan ook al meerdere keren over nagedacht mijn abonnement op te zeggen, en, geloof mij, vroeg of laat komt het er van.

En indien ik ooit op digitale TV overstap zal het zeker niet bij Telenet zijn.

1 comment:

Anonymous said...

DIt is pas Big Brother !!