Bedevaartsoorden


"Met 14 miljoen pelgrims per jaar blijft het Mexicaanse bedevaartsoord Guadeloupe, waar Maria al sinds de zestiende eeuw vereerd wordt, de populairste bedevaartplaats ter wereld. Guadeloupe gaat in de top drie de Sint-Pietersbasiliek in Rome en Lourdes vooraf. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde lijst van populairste bedevaartplaatsen van ‘The Wall Street Journal’. Volgens de legende verscheen de Maagd Maria op 9 december 1531 aan de indiaan Juan Diego...."

Dit komt uit Kerknet van vandaag : http://www.kerknet.be/nieuws/index.html. Het is genoeg om me nog eens goed op te winden. Legende ???

Ofwel gelooft de rooms katholieke kerk dat Onze Lieve Vrouw werkelijk verschenen is te Guadeloupe, Lourdes, Fatima ... ofwel verwijst ze die verschijningen naar het rijk der fabelen en legenden - en ik ken meerdere priesters die dat doen - maar dan moet ze de ook de moed hebben om die bedevaartsoorden te sluiten en de miljarden die ze er elk jaar opraapt te laten liggen. Een beetje minder "political correctness" en een beetje meer moed zou geen kwaad kunnen. Persoonlijk weet ik wat ik aan Lourdes heb, en dat is geen legende !

No comments: