Slavernij

Ik heb altijd geleerd en geweten dat mensenhandel een schandalige en crapuleuze uitwas is, een kanker in de samenleving. Mensenhandel is slavernij en die is wereldwijd verboden - officieel tenminste, want de boodschap lijkt in sommige landen nog altijd niet doorgedrongen te zijn.

Kinderhandel is mensenhandel en dus totaal onaanvaardbaar : de zogenaamd "grenzeloze kinderwens" van een paar egoïsten wordt bevredigd door de graaizucht van een of meer anderen. Verre van enige sympathie op te brengen voor de daders en de mededaders (zoals de media tussen de regels nog wel eens durven impliceren) zouden de deelnemers aan zo'n proces zwaar gestraft moeten kunnen worden. En commercieel draagmoederschap moet definitief verboden worden.

Maar ja, dat zijn maar een paar van de "kleinere" uitwassen van onze op drift geslagen maatschappij, waar het ik en het geld de enige en abslouut geldende criteria zijn.

Kinderen zijn geen koopwaar. Wie dat niet inziet en respecteert heeft geen plaats in een normale samenleving. Maar waar kan je nog een "normale" samenleving vinden ? Voor geld is alles te koop. Alles kan, alles mag, alles moet, tenminste voor een steeds groeiend deel van onze bevolking.

Nog maar een (verschrikkelijke) uitwas van de vrije markt mentaliteit ...

No comments: