Schaamteloos

Uit de commentaar van De Standaard :

"Dit lijkt te gek voor woorden. Gilbert Mittler eist van Fortis 900.000 euro aan bijkomende pensioenuitkeringen. Laat er geen misverstand over bestaan: die 900.000 euro komt bovenop de 4,2 miljoen euro die Mittler kreeg bij zijn ontslag. En laat hier ook geen misverstand over bestaan: Mittler was als financieel directeur van Fortis betrokken bij de overname van ABN Amro, een dure overname waaraan Fortis lelijk zijn broek heeft gescheurd.

... Dit doet niets af van de onwaarschijnlijke lef van Mittler om nog eens extra langs de kassa te willen passeren. Het lijkt wel of hij lak heeft aan alles en iedereen en dat hij nog eens extra zijn middenvinger opsteekt naar al wie eerder verongelijkt reageerde op zijn ontslagpremie."

Lees de volledige tekst op : http://www.standaard.be/Meningen/Commentaar/.

Ik had mijn verontwaardiging niet beter kunnen beschrijven. Dat soort "heren" (in de feodale betekenis van het woord) zal nooit toegeven, en misschien zelfs nooit willen inzien, dat ze enorme fouten gemaakt hebben. Zij zijn de equivalenten van de vroegere geldadel en van de roofridders in de vrije markt ; ook zij denken dat ze hun eigen regels kunnen maken.

Het plebs zal wel betalen. Is het ooit anders geweest ?

No comments: