Pesterijen

Uit de krant : onbekenden hebben afgelopen nacht een Belgische vlag gehangen aan het gemeentehuis van het Vlaams-Brabantse Lennik. Dat gebeurde voor de tweede nacht op rij. De burgemeester liet net als zondag de vlag prompt verwijderen. Het gaat ongetwijfeld om een protestactie tegen de beslissing van het Lennikse gemeentebestuur om sinds 11 juli nog enkel de Vlaamse leeuw op te hangen aan gemeentelijke gebouwen. Er zullen met name geen Belgische vlaggen meer worden opgehangen tot zolang de Belgische staat niet hervormd is tot een confederale staatsstructuur waarin alle bevoegdheden zijn overgeheveld naar gewesten en gemeenschappen.

Meneer de burgemeester was maandagmorgen "not amused" met de nieuwe protestactie. "Wie argumenten heeft praat ze uit en hangt niet bij nacht en ontij vlaggen waar dat niet hoort", aldus het licht van Lennik.

Zie : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF18082008_052&ref=nieuwsoverzicht.

Ik ben not amused met de heer burgemeester : heeft hij er ooit al eens aan gedacht om zijn zin om te keren ? Wie argumenten heeft praat ze uit en haalt de Belgische vlag niet weg waar hij nog altijd hoort ! En is zijn actie ook geen soort van chantage en pesterij tegen de - toegegeven - kleinzielige pesters en chanteurs aan franstalige zijde ?

Nog uit die krant : in het recente verleden werden in Lennik ook al straatnamen overschilderd met hakenkruisen en ontving de burgemeester mails waarin hij vergeleken wordt met Hitler. Ik zou er bijna begrip kunnen voor gaan opbrengen ...

Zonder wil om nog samen te leven zal het nooit lukken. Eerst vlaams tegen waals, dan Gent tegen Antwerpen of Brugge teggen Hasselt, gevolgd door Lennik tegen Gooik, enz ?

Kortzichtig geklooi !

No comments: