Bretelle de Bruxelles etc.

-- Brussel krijgt op dezelfde dag een gordel en bretellen. Wat kan er nu in 's hemelsnaam nog misgaan ? Een sessie mooning naar de Flamins kan nu ook al niet meer ...

-- De familie Pfaff wordt geboycot in Zeeland. De provincie wil niet meebetalen aan het financieren van hun "avonturen". Sommige ollanders zijn toch zo dom nog niet. Nu nog België en het probleem is opgelost.

-- Twee Waalse ministers wilden de lessen godsdienst en zedenleer vervangen door sport en cultuur. Nog maar eens een voorbeeld van een onfeilbaar gevoel voor politieke prioriteiten. Tot een slimmeke merkte dat de grondwet dat niet toelaat. En misschien zijn de lessen godsdienst en zedenleer zelfs nuttiger dan die ministers zelf. Wie zal binnen een kwarteeuw hun naam nog kennen ?

-- Onze politieke helden komen druppelsgewijs terug uit vacantie. Het oeverloos gezabber kan herbeginnen, en is eigenlijk al een beetje te merken in de krant. Ik denk bij voorbeeld dat er in een bepaalde partij al ferm en diep gezucht is van "hadden we het maar geweten" bij de keuze van een bepaalde zéér actieve heer tot minister president ... Spijtig genoeg gaat zijn energie mijns inziens al te dikwijls de verkeerde kant op.

No comments: